“Medierna” i P1 om libyske hjälten Mo

Jag skrev i förra veckan om Muhammad “Mo” Nabbous som kontrade mot den totala medieskuggan från icke-Ghaddafitrogna genom att med fara för sitt eget liv starta sin egen TV-station, Sawt al-Hurra Libya (Det fria Libyens röst).

Veckans program av Medierna i P1 ägnade ett av sina huvudinslag åt att berätta Mo:s historia. Programmet intervjuar min kollega Carl Fridh Kleberg på TT utrikes som kan vara den enda reportern i Sverige som kontaktade Mo och fick en intervju med honom.

Inslaget är otroligt starkt och jag vet att fler än jag av oss som följer Libyen fick en stor klump i halsen av att höra det. Exempelvis Lars TruedsonMedierna som förstått vikten av ge Mo:s öde utrymme.  Liksom Carl Fridh Kleberg som på twitter berättade om hur han blev rätt skärrad av att lyssna på inslaget trots att han kände till innehållet.

Hur skulle du göra om det blev krig mot civilbefolkningen i Sverige och inga medier fanns? Om du kände att omvärlden inte brydde sig, inte visste vad som pågick? Skulle du försöka ta skydd? Eller bli “barfotajournalist” och försöka rapportera med livet som insats för att ditt ofödda barn ska få en bättre framtid?

Du som sitter i tryggheten, lyssna på inslaget i Medierna i P1 om Mo från 25.20 och framåt eller eller direkt på denna länk

Bara gör det.

Advertisements
This entry was posted in Guldspaden, Libya, North Africa, Sociala medier. Bookmark the permalink.

One Response to “Medierna” i P1 om libyske hjälten Mo

  1. Pingback: “Bashar, you’re next!” | yasmineelrafie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s